Hypnotherapie algemeen

Hypnotherapie is één van de oudste vormen van psychotherapie. Het is een verbale therapie, waarbij de trance gebruikt wordt voor verschillende doeleinden. Je bereikt zo delen van jezelf waar je met je rationele bewustzijn geen toegang toe hebt. Onbewuste processen worden bewust gemaakt, doordat de hypnotherapeut zich direct richt tot je onbewuste.

Fysiologische (lichamelijke) processen kunnen hierdoor bewust worden beïnvloedt. Met andere woorden worden vermogens als het stimuleren van genezende processen in het lichaam aangesproken. Maar denk ook aan het omgaan met emoties, en het beter kunnen gebruiken van lichamelijke en geestelijke capaciteiten. De therapeut helpt je op weg, de genezing doe je zelf!

Ieder mens is anders. Iedereen heeft een ander verleden achter de rug en van daaruit hebben we zo onze normen, waarden en gedragingen. Onze programmeringen.

Belangrijk te weten is dat de hypnotherapeut zich op je afstemt. Het gaat om jou, en niet om iemand anders of de cliënt in het algemeen. Nogmaals, iedereen is verschillend, ook al lijken klachten van mensen nog zo op elkaar. Doordat de therapeut zich naar jou richt kan deze de juiste vorm van behandelwijze toepassen die voor jou geschikt kan zijn. Dus niet andersom. Eén therapievorm werkt niet voor iedereen!

Bij een goede motivatie en inzet worden vaak op korte termijn al positieve resultaten behaald. Het één en ander is mede afhankelijk van hoe diep de klacht is geworteld.

Hypnotherapie is breed inzetbaar en geeft de oplossing voor jouw probleem.

Of dit nu een worsteling is met jouw gewicht of geestelijke zaken die zwaar voelen, dan is deze therapie echt voor jou. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en altijd gericht op jouw persoonlijke wensen en/of doelen.

Scroll naar boven