Met SOLK de KLOS?

Met SOLK de KLOS?

Stel je hebt buikpijn en gaat naar het ziekenhuis voor een echo om te laten onderzoeken wat de oorzaak is. Echter op de echo is niets te zien. Dan noemt uw huisarts die klachten SOLK .

Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke klachten.

Echter jouw klachten zijn levensecht en dat het tussen de oren zou zitten is moeilijk te verteren. Patiënten hebben vaak het gevoel dat hun lichamelijke klachten niet langer serieus worden genomen.

Als de arts het niet meer weet, krijg je toch nog een etiket opgeplakt. SOLK dus.

Zit het dan echt tussen je oren?

Eigenlijk is het geen mentale klacht maar een lichamelijke (pijn)klacht met een psychische oorzaak.

UMC-arts en hoogleraar maag, darm en leverziekten bij kinderen, Mark Benninga, heeft uit frustratie een onderzoek ingesteld. Ze hadden niets wat echt hielp bij onverklaarbare buikpijn. Wij prutsen maar wat aan, zijn de woorden van deze arts.

Inmiddels verwijzen tientallen ziekenhuizen hun patiëntjes met buikpijn door naar een hypnotherapeut. Met 5 á 6 behandelingen door een hypnotherapeut raakt 85% van de kinderen verlost van buikpijn. Met de traditionele aanpak met diëten en pillen is dat slechts 25%.

Gelukkig is er dus iets aan te doen. Mijn advies:

Blijf niet langer lopen met deze klachten en vraag eens aan een hypnotherapeut wat die voor jou kan doen. Ook hulp vragen is een teken van kracht.

U mag mij altijd bellen of een berichtje sturen voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.

Scroll naar boven