Ben je geïnteresseerd naar de begeleiding die ik bied?

Of heb je vragen over mijn behandelingen?

Mijn werkwijze

Ieder kind is uniek en zo kijk ik ook naar de kinderen die mij komen. Door het kind te observeren pas ik mijn werkwijze aan op wat hij of zij nodig heeft. Belangrijk daarbij is openheid en afstemmen. Openheid in de ruimte om te bespreken hoe de ouders en ik het zien, en open staan voor de beleving van het kind. Afstemming over de omgang met de kinderen en het dagritme.

Respect voor de kinderen vind ik belangrijk, ik sta open voor hun beleving. Als volwassene leef je vóór hoe je wilt dat het kind zich gedraagt. Ik zoek met de kinderen en ouders graag naar een oplossing.

Kinderen passen zich altijd aan aan de situatie waarin ze zich bevinden; ze vinden een manier om te overleven. Dit is een natuurlijk proces (zo leren we omgaan met onze omgeving), maar het kan zijn dat daardoor problemen ontstaan die niet wenselijk zijn. Wanneer jouw kind bijvoorbeeld buikpijn heeft, wil je daar zo snel mogelijk iets aan doen.

Het is belangrijk dat je als ouder/verzorger vroegtijdig aan de bel trekt wanneer je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Goed afstemmen op je kind is dan van groot belang; jouw kind vertrouwt op jou als ouder of verzorger om hem of haar naar volwassenheid te begeleiden.

Wat kun je als ouder/verzorger doen om af te stemmen op je kind:

Observeren: (onopvallend) naar je kind kijken als het speelt of wanneer er zich iets voorvalt. Welke patronen zie je? Luisteren: hoe vertelt je kind, welke emoties zijn er en luister naar het onderliggende verhaal. Voelen: welk gevoel roept het verhaal en wat je ziet bij je kind bij jou op? Ieder kind communiceert op zijn of haar eigen manier. Hier houd ik in het coachen rekening mee. Vaak kijk ik dieper dan de situatie om goed te kunnen zien wat er nu werkelijk speelt. Het fijnste is dat om in verbinding te doen met je kind.

Ik coach en begeleid wanneer het kind onverklaarbare buikpijn heeft. Dit is een behandeling waarbij ik, door middel van hypnose, contact maak met het onderbewuste van uw kind. Hierdoor komt er naar boven waar de belemmeringen zijn. Uiteraard wordt hiervoor altijd de toestemming van de ouder gevraagd.

Videos

Een speelse oefening voor de hypnose om het creatieve brein te stimuleren.

Kijk maar eens wat er allemaal gebeurd in de hypnose sessie. Heerlijk ontspannen, veilig en vertrouwd.

Hoe wordt alle informatie verwerkt en opgeslagen en hoe verander je dit?

De beleving in het NU door je zintuigen.

Scroll naar top